Upplevelser i särklass

Event på Bohus Fästning

Nordisk stormaktstid
Förboka din biljett via länkarna nedan
Inträdesbiljett kan köpas på plats
28 augusti
- 29 augusti

Evenemangsöppettider

LÖRDAG 10:00-18:00
.
SÖNDAG 10:00-15:00

Beskrivning

Välkommen att uppleva nordisk stormaktstid!

Bohus fästning har bjudit in historiska föreningar från när och fjärran med fokus på nordisk stormaktstid, för att åskådliggöra tidsepoken 1650-1750.

Vi kommer att hålla bataljförevisningar under helgdagarna och Bohus fästning fylls då med hästar, musköter och uppklädda karoliner från nordens alla hörn. Det blir en rykande show!

Evenemanget pågår mellan kl. 11-18 på lördagen och kl. 11-15 på söndagen. Utöver dessa tider har fästningen givetvis öppet som vanligt hela helgen mellan kl. 10-18.

Dick Harrison på Bohus fästning

Historikern, författaren och tv-profilen Dick Harrison är tillställningens hedersgäst och kommer att föreläsa på lördagen kl.15:00 om den nordiska stormaktstiden.

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och har till dags dato skrivit ett sjuttiotal böcker om svensk och internationell historia. Han är krönikör i Svenska Dagbladet och skriver regelbundet i Populär Historia. För en bredare publik är han också känd som sakkunnig i tv och radio.

Föreläsningen ingår i entrépriset.

Evenemanget arrangeras av Bohus Elfsborgs Caroliner som är en militärhistorisk, ideell förening vars syfte är att förevisa, bevara och ge liv åt vår historia. Hjärtligt välkommen på en resa tillbaka i tiden tillsammans med oss!

Läs mer om Bohus Elfsborgs Caroliner: http://www.kbec.se/

Entrépriser
Vuxen: 150kr
Barn 5-17: 60kr
Barn 0-4: Fritt inträde

Förköpsbiljetter
Lördag https://secure.tickster.com/sv/7r72gtkaacugch2/products
Söndag https://secure.tickster.com/sv/y9pymk2bh61mx6z/products

Biljetter kan även köpas på plats.

Obs! Då det inte är de ordinarie biljettpriserna och åldersgränserna som gäller denna helg gäller inte säsongsbiljetterna.

Arrangör

Bohus Elfsborgs Caroliner
Per Forsberg
0722225775
Play Video