Skolguidning

Äventyrspedagogisk Guidning

Nyhet på Bohus Fästning!

Välkommen till våra speciellt anpassade guidningar för skolklasser F-3, 4-6 och 7-9. Upplev en del av det historiska livet på Fästningen.

Guidningarna är framtagna med äventyrspedagogik och är interaktiva där eleverna aktivt blir involverade i sitt lärande på Bohus Fästning. Ta gärna del av innehållet i materialet för den årskursen det gäller.

Vi har möjlighet att ha en klassguidning på förmiddagen och en på eftermiddagen. Turen börjar och slutar vid stora porten och tar 60 – 90min. Starttiden kan anpassas till era behov mellan kl 8.00 – 12.00 och kl 13.00 – 16.00 vardagar.

Pris för en klassguidning 3000:- exkl. moms (max 30 elever plus pedagoger)

Bokning och vidare kontakt sker via mail till sabine@bohusfastning.com

Klassisk Skolguidning

Under en skolguidning på Bohus fästning kan barn och ungdomar på ett lättförståeligt sätt ta del av 700 år av nordisk historia. Genom guidningen uppmärksammar vi att fred mellan våra grannländer inte har varit en självklarhet.

Bohus fästning är en av Nordens mest belägrade platser och det är viktigt att vi inte glömmer bort vår mindre fredliga historia. Bohus fästnings skiftande utseende och funktion genom århundradena är även en ypperlig sak att lyfta för att på ett konkret och pedagogiskt sätt visa på tidens föränderlighet.

Under en skolguidning på Bohus fästning får klassen dessutom lära sig om avgörande händelser, viktiga personligheter, spännande kuriosa och mycket mer.Vi samarbetar med Bohusläns guider och Folkuniversitetet.

Priser och rekommendationer

  • Guidning: 2600 SEK i grundpris, max 30 personer.
  • Entré: Grundskoleelev 50 SEK.
  • Tid: cirka 1 timme
  • Rekommendation: från förskola och uppåt med möjlighet till årskursanpassning.
bohus fästning inifrån under skolguidning i solnedgång

Under våra ordinarie öppettider är ni välkomna att stanna kvar med er klass. Tag gärna med er matsäck. Tänk på att Bohus fästning är en ruin som mestadels är under bar himmel och att underlaget är både stenigt och ojämnt. Bär därför kläder och skor som passar i denna miljö (se även Tillgänglighet).

Om vi inte har restaureringsarbeten som pågår öppnar vi upp fästningen för bokade grupper även utanför ordinarie öppettider. Kostnaden för detta är 1000 SEK utöver entré- och guideavgifter.

Gör en bokningsförfråga via formuläret, mejl eller telefon.

Boka ditt eget event!