Vigsel på Bohus Fästning

romantiskt vigsel bohus fastning c 1

Bröllop på kungligt vis

Romantisk vigsel och slottsbröllop i fästningens vackra miljö skapar minnen för livet för både brudparet och bröllopsgäster.

Bara 20 minuter från Göteborg, det kan knappast bli bättre, eller hur? Att gifta sig är ett av livets speciella tillfällen. En vigsel på Bohus fästning gör er stora dag särskilt oförglömlig och vi hjälper er gärna att skräddarsy ert arrangemang.

Ett omtalat bröllop på Bohus fästning var när drottning Blanka gifte sig med kung Magnus Eriksson år 1335. Du kan också bli en del av historien, Bohus fästning är ett mycket romantiskt ställe för både vigsel och slottsbröllop!

En varm sommardag med utsikt över vattenvägarna runt fästningen inger både lugn och en storslagen känsla. Inne på fästningen finns olika miljöer och platser där ni kan sätta upp mottagning för gästerna eller iscensätta roliga aktiviteter.

Tag gärna med er fotografen hit, fästningens vackra miljö som bakgrund till era bröllopsfoton blir absolut något unikt att spara!

Priser och bokningsvillkor för vigsel

Vi hjälper er med lokal, inramning och praktikaliteter kring vigseln. I priset ingår personlig visning av fästningen för att välja ut er vigselplats, önskad vigselplats, levande ljus samt en bordsdekoration med vita blommor. Ni hyr platsen i max en timme.

Ni bokar själva er vigselförrättare. Vid borgerlig vigsel tar kommunen ut en administrativ avgift på för närvarande 500 kr (2021). Detta faktureras separat från kommunen. Tänk på att ansöka om hindersprövning på Skatteverkets hemsida.

Lokalhyra 3500 kr

Entréavgifter tillkommer (undantaget brudparet själva, brudparets eventuella barn samt två vittnen).

Bröllopsfest. I samband med att ni bokar vigsel hos oss har ni även möjlighet att boka ryssvalvet för er bröllopsfest. Kostnaden för detta är 3000 kr för hela dagen, utöver kostnaden för vigseln. Städning kan beställas för 1000 kr extra om ni inte väljer att ordna det själva.

Eventuellt extraarbete debiteras med 800 kr/timme.

Rolls Royce (se bild) kan bokas till följande priser för körning i samband med vigsel:
– 3000 kr inom Kungälvs kommun
– 5000 kr utanför Kungälvs kommun, eller enligt överenskommelse

Bohus Elfsborghs Caroliner kan hyras in till nedanstående priser (pris inom parentes anger pris för respektive punkt vid bokning av flera alternativ på listan). Beräknad tid ca 1 timme.

– Dubbelpost 2 man 2000kr (1000 kr). – En kanon med besättning 4000 kr (3000 kr).

– 4 man infanteri med officer 4000 kr (3000 kr).

– En rote 6-10 man infanteri med officer 6000 kr.

– En rote 6-10 man infanteri med officer och kanon 9 000 kr.

Samtliga ovanstående priser gäller för 2021.

bild till hemsidan vigsel 768x1024 1
IMG 3144 1024x768 1

Platser för vigsel på Bohus fästning

På dessa platser kan ni säga ”ja” till varandra:

Tornet Fars Hatt. Under tak kan vi erbjuda det nyrestaurerade tornet Fars Hatt med 18 meter i takhöjd och plats för ca 60 gäster. Akustiken inne i tornet är fantastisk för sång och levande musik och hela rummet ger en närmast andäktig känsla.

Ryssvalvet har ett rustikt brutet stentak och är lite inomhus och lite utomhus, här får ni plats med upp till 90 gäster.

Aktiviteter för gästerna kan till exempel vara pilbågsskytte eller en guidad tur. Kostnad tillkommer för guidning.

Gör en bokningsförfråga via formuläret, mejl eller telefon.

OBS! Glöm inte att meddela dina kvinnliga gäster att lämna högklackade skor hemma!

Boka ditt eget event!